Здравейте отново,

Моля за отговор на моя въпрос:

"Имам и друго питане, може би към създателите на калкулатора за майчинство. Възможно ли е изчислението да е коректно, при положение, че залагам болнични (2 цели месеца) и сумата на обезщетението не се променя в посока надолу?"

Благодаря предварително!
Благодаря Ви за отговорите, от тях разбирам, че няма как това промъкващо се мнение за изчисление върху МРЗ (цитираното във въпроса ми) да е вярно.

Имам и друго питане, може би към създателите на калкулатора за майчинство. Възможно ли е изчислението да е коректно, при положение, че залагам болнични (2 цели месеца) и сумата на обезщетението не се променя в посока надолу?

Тук е мястото да изкажа огромната си благодарност за това, че сте предоставили за свободно ползване този безкрайно полезен инструмент.

Благодаря предварително за отговора и усмихнат ден!
Ами колкото и да е странно, според твърденията из форумите - и то мнения на дами, вече позлвали обезщетението за майчинство... Не разбирам, но:)
Моят въпрос е относно прекъснати болнични, а не във вариант на непрекъснати.
Здравейте, предварително се извинявам, ако темата е вече обсъждана и благодаря за отговорите Ви.
Изчетох много страници из различни специализирани и не форуми за това дали ползването на болнични за временна неработоспособност в месеците, предхождащи 45-дневния отпуск, се отразява негативно на размера на обезщетението за майчинство. Изводът е, че не се.
Но има множество мнения, които твърдят, че това е валидно само при непрекъснат болничен. И че и един ден връщане на работа (преди следващ болничен) би означавал корекция на бъдещото обезщетение надолу, защото тогава за периода на болничен ще се изчислява на база минимален доход.

Тъй като грипният сезон тепърва предстои, много ми е важно да разбера каква е истината.
Още веднъж, благодаря!